Тиждень української писемності та мови

Ось і закінчився Тиждень української писемності та мови. У понеділок 9 листопада вчителі – словесники на ранковій лінійці оголосили про святкування Дня писемності та вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця. І протягом тижня діти та вчителі нашої школи були активними учасниками різноманітних заходів, доторкнулися до глибин мовної скарбниці, згуртувалися на шляху відродження духовності та формування громадянського світогляду. Адже нація утверджується лише тоді, коли усвідомлює себе у рідному слові…
Вестибюль школи був прикрашений креативними стіннівками, портретами відомих українців, що своїм словом і життям горіли любов’ю до рідної мови, новим заголовком, який у жовто-блакитних кольорах підготувала учениця 9-В класу Куч Юлія.
З нагоди свята відбувся Всеукраїнський радіодиктант національної єдності «Радіодиктанту національної єдності – 15 років» . Найкращі мовознавці школи мали змогу перевірити свої знання й мовні навички.
Учні 9-10 класів під керівництвом учителів української мови та літератури п. Галини Москви та п. Світлани Пантелейчук насолоджувалися в кіновітальні, переглядаючи презентації та відеоролики на тему «Розвиток української писемності. Нестор Літописець – основоположник давньоруської історіографії та видатний письменник».
п. Наталія Кулеба - голова методоб’єднання вчителів словесності організувала проведення першого етапу Міжнародного конкурсу знавців рідної мови імені П. Яцика, де були залучені учні 5-11 класів. Зокрема, у жовтні наші вихованці вже мали змогу виявити найкращі здібності у першому турі олімпіади з української мови й літератури та в конкурсі імені Тараса Шевченка.
Конкурс виразного читання «Поетичне відлуння» ( у рамках Франкіани) проводила п. Тетяна Поломана та п. Оксана Зубченко – учителі зарубіжної літератури. Діти підготували поезій світових класиків, що перекладені Іваном Франком. На цьому заході конкурсанти не тільки показали вміння декламувати твори, а й розглянули ще одну сторінку багатогранної творчості Великого Каменяра - перекладача.
До шкільної «Львівської кнайпи» завітав письменник Осмир Митренко – один із засновників молодіжного літературного конкурсу «Велеско». Пані Наталія Кулеба та учні 7-8 класів ознайомились з творчістю земляка, провели жваву дискусію і вразили митця щирим по-недитячому філософським осмисленням сучасності. Найактивнішими учасниками диспуту були Олена Кулеба та Соломія Корнило. Приємно було отримати в подарунок нові твори письменника. А з Володимиром Святогоровим – львівським письменником та журналістом, автором книги «Романтичне кохання» мала зустріч п. Оксана Зубченко і її восьмикласники у «Науковій подорожі» під час походу до бібліотеки № 19.
Інтелектуальну вікторину « Чарівна скринька душі нації» провела між 8 класами п. Романія Дергач - учитель української мови та літератури. Юні мовознавці позмагалися у цікавих конкурсах, продемонстрували свої вміння в розробці творчих проектів.
Мовознавчий турнір між командами 5-А класу «Українські леви» та «Смайлики» відбувся в п’ятницю.Учителі п.Оксана Зубченко та п. Юля Яцишин, які цього року розпочали свою педагогічну діяльність з викладання української мови, показали, що п’ятикласники гарно засвоїли попередній матеріал, уміло володіють мовними навичками, творчо доводять свої думки та вміють працювати у команді.
Кiлькiсть переглядiв: 295

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.